Directieprofielen

Bekijk het profiel van Maurice Koot

Over Maurice Koot

Maurice Koot (1966) is sinds 1 maart 2018 Algemeen Directeur van International Card Services (ICS), specialist in het uitgeven van creditcards in Nederland en Duitsland.

De focus van Maurice ligt erop om met ICS de digitaliseringsslag te maken. Dit doen we in een speelveld waarin klantbehoeften centraal staan en we te maken hebben met veranderende regelgeving waarin Fintechs een steeds belangrijker positie innemen.

“ICS is als financiële dienstverlener sterk klantgericht, staat voor gemakkelijk en veilig betalingsverkeer en scoort hoog als het gaat om fraudepreventie bij transacties. Voor zo’n mooi bedrijf met 30 jaar historie, zet ik graag mijn ervaring en kennis in (logistieke) processen en systeemwijzigingen in.”

Maurice, die uit een echt ondernemersgezin komt, maakte carrière bij Air France KLM. Hij vervulde er diverse senior controllerfuncties in binnen- en buitenland. Zijn belangrijkste wapenfeit bij het luchtvaartconcern was het neerzetten van een internationaal shared service center dat tot op de dag van vandaag een operationele spilfunctie vervult.

In 2006 maakte Maurice de overstap naar ABN AMRO, waar hij verantwoordelijk was voor finance en operations van ABN AMRO lease. De laatste 4 jaar vervulde hij de functie van CFO bij ABN AMRO hypotheken groep. Daar heeft hij mede aan de strategie gewerkt waar versimpeling van de processen, digitalisering en proactief klantbeheer centraal stonden.

In zijn vrije tijd is Maurice actief als hockeyveteraan en een paar jaar geleden heeft hij in het motorrijden zijn oude hobby hervonden. Maar misschien wel het liefst maakt hij samen met zijn gezin mooie reizen.