Meer over WWFT

Samen voor een veiligere maatschappij

Veiligheid voor u als klant staat bij ICS voorop. Daarbij hoort een veilige financiële wereld. We willen daarom voorkomen dat onze Cards gebruikt worden voor financiële criminaliteit. Zoals het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. Dat doen we op verschillende manieren. Onder andere door ervoor te zorgen dat we weten wie onze klanten zijn, waar het geld van onze klanten vandaan komt en waar het naartoe gaat. Dat zijn wij ook verplicht volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). En zo zorgen we samen met u voor een veiligere maatschappij. 

Wat vragen we van u?

Bij het onderzoek dat we doen naar onze klanten, vragen en controleren we onder andere het volgende:

  • De persoons- en contactgegevens van onze klanten
  • Identificatie – we vragen klanten om zich te legitimeren
  • Uitleg als er veel contante opnames worden gedaan
  • Waar het geld van onze klanten vandaan komt

Uw gegevens zijn veilig

Wij gaan heel zorgvuldig om met alle klantgegevens die wij ontvangen. Lees in het Privacy Statement meer over hoe wij omgaan met deze gegevens.

Maak uw gegevens compleet

Het is belangrijk dat de juiste klantgegevens bij ons bekend zijn. Hebben wij informatie van u nodig? Dan nemen wij contact op voor een uitleg of (extra) documenten. Zo zorgen we samen voor een veiligere maatschappij. En kunnen we aan onze wettelijke verplichtingen voldoen. Als u de gegevens die wij u vragen niet met ons deelt, kan het helaas gebeuren dat wij uw Card(s) moeten blokkeren. Of de overeenkomst met u opzeggen. Dit kan nodig zijn, omdat we moeten voldoen aan de wetgeving. Natuurlijk helpen wij u graag om dit te voorkomen.

 

Bent u al klant? Dit moet u doen

Heeft u een brief van ons ontvangen waarin we u vragen zich (opnieuw) te identificeren? Dat kan kloppen! Wij sturen al onze bestaande klanten een brief met dit verzoek. In de brief staat op welke manier wij u vragen zich te identificeren. Hieronder vindt u meer informatie.

Online identificeren voor bestaande klanten

Belangrijk

Identificeer u alleen op de manier die staat in de brief die u heeft ontvangen. Het is niet mogelijk om u op een andere manier te identificeren dan aangegeven staat in de brief.

Nog geen brief ontvangen?

Heeft u nog geen oproep ontvangen om u te identificeren? Dan ontvangt u die nog. Omdat we veel klanten hebben, benaderen we onze klanten gespreid. Wacht de oproep a.u.b. rustig af. U kunt zich namelijk niet eerder identificeren.

 

 

Nieuwe klant?  Ook dan moet u zich identificeren

Na het indienen van uw creditcardaanvraag ontvangt u een e-mail van ICS met het verzoek om uzelf te identificeren. Dit doet u eenvoudig online.

Online identificeren voor nieuwe klanten