Hogere spaarrente? Gebruik uw creditcard als spaarrekening

18 oktober 2018

Sparen met een creditcard levert momenteel een fors hoger rendement op dan sparen op uw spaarrekening. 

Hogere spaarrente? Gebruik uw creditcard als spaarrekening

RTL Z schrijft dat sparen met een creditcard momenteel een fors hoger rendement oplevert dan sparen op uw spaarrekening. ICS biedt op de meeste creditcards een spaarrente van 0,15 procent op jaarbasis, als u minimaal 500 euro spaargeld op uw creditcard hebt staan. Bij ABN AMRO, ING en Rabobank ligt dit een stuk lager, daar is de spaarrente op een spaarrekening maar 0,03 procent op jaarbasis. Daarnaast geven ING en Rabobank creditcards uit waar geen spaarrente over wordt vergoed.

Volgens ICS-woordvoerder Roland Kroes maken veel mensen gebruik van deze mogelijkheid. Sparen kan met de meeste creditcards van Visa, ABN AMRO, de ANWB, het Wereld Natuur Fonds en de Bijenkorf. De creditcards van de SNS Bank en de ASN Bank vallen buiten deze regeling met ICS. "Het is niet overal hetzelfde, omdat we afspraken hebben gemaakt met andere partijen", aldus Kroes. Kort meldt RTL Z ook dat sparen met een creditcard onder het depositogarantiestelsel valt. ‘Mocht de bank of ICS omvallen, dan krijgt u uw spaargeld tot EUR 100.000 vergoed’.

Nieuwsarchief: