Let op dat een webshop geen nepshop is

14 november 2018

Online winkelen heeft heel veel voordelen. Maar u moet ook alert zijn. De campagne ‘Webshop of Nepshop’ van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt mensen bewust van veilig online winkelen.

Iedereen kent de voordelen van online winkelen. Waar u wilt kunt u zich oriënteren – thuis of misschien wel onderweg – en het aanbod is vaak ook nog groter dan in de winkel. Maar wees voorzichtig tijdens het online winkelen. De ACM is de campagne ‘Webshop of Nepshop’ gestart om mensen bewust te maken hoe veilig online te winkelen. ACM adviseert onder andere om met creditcard te betalen, voor de verzekering die bij het product hoort.

Ook ICS heeft tips om naast snel en eenvoudig, vooral ook veilig online te shoppen. Dat is bij betaling met uw ICS Card al een stuk veiliger. U betaalt achteraf en aankopen zijn de eerste 180 dagen verzekerd tegen verlief, diefstal of schade. Bovendien monitort ICS 24/7 betalingen met creditcards door middel van een fraudedetectiesysteem. Ook werkt ICS samen met politie en justitie en deelt kennis om online malafide partijen en praktijken aan te pakken. Mocht er toch iets misgaan, dan staat ICS voor u klaar en kunt u een onterechte betaling betwisten.

 

Nieuwsarchief: