Honderden Card-houders kunnen contactloos met de trein

21 januari 2019

Met je ICS creditcard contactloos in- en uitchecken voor de trein. Dat kunnen de komende zes maanden honderden Card-houders als zij de trein nemen tussen Den Haag en Leiden.

De NS werkt samen met Translink, ICS en verschillende andere banken aan een proef waarmee deelnemers het gemak kunnen ervaren van in- en uitchecken met een contactloze betaalkaart (bankpas of creditcard). Het doel is om contactloos in- en uitchecken op het traject Den Haag Centraal/ HS – Leiden te testen. Om in de toekomst reizen in het OV met de betaalkaart in het hele land mogelijk te maken, zijn ingrijpende aanpassingen nodig bij alle vervoersbedrijven, Translink en alle banken. Daarom wordt in deze proef, die duurt van 19 januari tot en met 19 juli 2019, de techniek eerst zorgvuldig getest.

Makkelijker reizen met een betaalkaart

Reizen met een contactloze betaalkaart (bankpas of creditcard) is een logische en laagdrempelige keuze en biedt vooral gemak aan de incidentele OV-reiziger. Deze hoeft geen aparte OV-chipkaart aan te schaffen, vooraf saldo te laden of een los kaartje te kopen.

Deelnemers reizen met hun betaalkaart op saldo 2e klas, vol tarief. Gemaakte reiskosten worden na de reisdag ’s nachts verwerkt en afgeschreven via de eigen bank of ICS. Dit werkt dus anders dan bij contactloos betalen aan de kassa waarbij het af te rekenen bedrag direct van de rekening wordt afgeschreven.

Tijdens de proef is per station tussen Leiden en Den Haag minstens één poortje of paaltje geschikt voor reizen met de betaalkaart. Deze zijn herkenbaar aan het ‘contactloos betalen logo’.

 

Nieuwsarchief: