De wereld achter phishingmails

19 februari 2020

Phishingmails, de kans is groot dat u er zelf wel eens een heeft ontvangen. Bendes die deze mails versturen maken vaak honderden tot duizenden euro’s buit. Ze gaan soms zelfs zo ver dat ze slachtoffers hun creditcard of bankpas laten opsturen (tip: nooit doen), om vervolgens de hele rekening te plunderen.

Phishingmails: zo gaan bendes te werk

Vraagt u zich ook weleens af welke wereld hierachter schuilgaat? In de videoserie ‘Fraudebestrijders’ nemen we een kijkje achter de schermen bij ICS en volgen we het team dat dagelijks dit soort fraude probeert te voorkomen én te bestrijden.

We reconstrueerden een waargebeurde zaak. Hoe gaat zo’n bende te werk? Hoe werden ze gesnapt? En wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting?

Meer weten over phishing?

Hoe kunt u valse e-mails herkennen en voorkomen slachtoffer te worden van phishing? Lees meer over phishing

 

Nieuwsarchief: