Cybercriminelen misbruiken maatregelen rond coronavirus

18 maart 2020

Wereldwijd wordt veel gecommuniceerd over het coronavirus. We zien dat cybercriminelen profiteren van de grote behoefte aan informatie. Ze versturen veel phishing e-mails die op het coronavirus inhaken. Op slinkse wijze probeert men uw persoonlijke, financiële of zakelijke gegevens te ontfutselen of malware op uw computer of smartphone te installeren.

Wees voorzichtig

Door de reikwijdte van het virus zijn er veel invalshoeken die cybercriminelen kunnen gebruiken om de inhoud en opmaak van hun e-mails geloofwaardig te laten lijken. Er zijn voorbeelden bekend waarbij logo’s van overheden, gezondheidsorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, banken worden gekopieerd. Het is belangrijk om waakzaam te blijven als u e-mails met links of bijlagen ontvangt.

We beseffen dat u graag informatie over het coronavirus wilt lezen, maar vragen u om alert te blijven.

Bekijk belangrijke signalen die duiden op phishing rond corona

 

Nieuwsarchief: