Camera in het water gevallen? Dit kunt u doen!

12 juni 2020

De mooie Nederlandse grachten zijn de afgelopen maanden ongebruikelijk stil geweest. Een paradijs voor fotografieliefhebbers. Voordat de grote drukte weer op gang komt besluit u de verstilde wereld vast te leggen voor later.

Met uw nieuwe spiegelreflexcamera zoekt u een mooi plekje langs de gracht. De gebouwen weerspiegelen prachtig in het water. U bukt voorover om het perfecte plaatje te maken. Maar helaas zet u net één stapje te ver. U struikelt en laat de camera uit uw handen glippen.

Waterschade onherstelbaar?

Daar ligt uw nieuwe camera in het water. Langzaam ziet u het kostbare apparaat dieper zinken. Gelukkig kunt u de camera nog nét uit het water vissen, maar helaas is de schade niet meer te herstellen. Wat kunt u doen om zo snel mogelijk weer mooie foto’s te kunnen maken?

Aankoop beschadigd? Geld terug!

Heeft u de camera met uw creditcard betaald? Maakt u zich dan geen zorgen. Met de aankoopverzekering van ICS zijn vrijwel al uw aankopen standaard 180 dagen verzekerd in het geval van beschadiging, verlies of diefstal. Zelfs bij schade door eigen toedoen (of van anderen) bent u automatisch verzekerd. ICS stort het aankoopbedrag terug op uw rekening. Hierbij geldt een eigen risico (tussen de €25 en €50) en in sommige gevallen geldt een maximumvergoeding voor fotografie-apparatuur van €1.000,-. Dit is afhankelijk van de dekking op uw creditcard. Zo kunt u probleemloos een nieuwe camera bestellen. Voor u het weet, kunt u weer prachtige foto’s van uitgestorven straten maken. En die zijn ook mooi zónder water.

Wilt u een claim indienen? Let dan op het volgende:

  • Kijk eerst of een andere verzekering de schade dekt, zoals bijvoorbeeld uw inboedelverzekering.
  • Heeft u daar geen dekking? Neem dan contact op met de ICS Servicedesk. Het telefoonnummer vindt u achter op uw creditcard.
  • Is uw claim ingediend? Wij controleren of uw aankoop in aanmerking komt voor een vergoeding. Als dit het geval is, delen wij het schadeformulier, de polisvoorwaarden en vervolgstappen om uw claim zorgvuldig af te handelen.

Meer informatie

Meer weten? Kijk dan op de informatiepagina over de aankoopverzekering

Nieuwsarchief: