Wijzigingen in online betalen via 3D Secure

24 juni 2020

Dubbele beveiliging via 3D Secure

Als u online een betaling doet met uw creditcard gaat dit steeds vaker via dubbele beveiliging: u vult uw 3D Secure wachtwoord en een sms code in of u keurt de opdracht goed in de ICS Creditcard app.

Tip: De ICS Creditcard app is de meest eenvoudige, snelste en veiligste manier om een online betaling goed te keuren. Lees meer over de app >

Nieuwe versie 3D Secure

Betalen via dubbele beveiliging/3D Secure is vernieuwd. Er zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van veiligheid en het is meer geschikt gemaakt voor het goedkeuren van online aankopen vanaf een mobiel toestel. Daarnaast zien de betaalschermen er gebruiksvriendelijker uit.

Wijziging: 3D Secure wachtwoord alleen te wijzigen in Mijn ICS

Met de nieuwe versie is het niet meer mogelijk om uw 3D Secure wachtwoord tijdens een online betaling aan te maken of te wijzigen. U logt in op Mijn ICS om uw 3D Secure wachtwoord aan te maken of als u deze bent vergeten en wilt wijzigen.

3D Secure? Afhankelijk van de (web)winkel!

Alle ICS creditcards zijn standaard voorzien van 3D Secure en hebben daardoor de mogelijkheid om te betalen via dubbele beveiliging. Alleen als ook de (web)winkel 3D Secure ondersteunt, is betalen via dubbele beveiliging mogelijk.Of u de nieuwe of de oude versie van 3D Secure krijgt bij uw online betaling, is ook afhankelijk van de (web)winkel. Het kan dus goed zijn dat u bij de ene webwinkel nog de ‘oude’ 3D Secure betaalschermen te zien krijgt en bij de andere webwinkel de vernieuwde schermen. Hierop heeft ICS geen invloed.

Bent u Extra Card-houder?

Als Extra Card-houder kunt u helaas niet zelf inloggen in Mijn ICS om uw 3D Secure wachtwoord aan te maken of te wijzigen. U zult dit aan de Hoofd Card-houder moeten vragen. Wel kunt u als Extra Card-houder de ICS Creditcard app downloaden en zo nog gemakkelijker en veiliger de online betaling goedkeuren. U hoeft dan geen wachtwoord of sms code meer in te voeren.

Nieuwsarchief: